WHITEPAPERS

Daarnaast willen we onze expertise graag delen en behandelen we actuele thema’s middels whitepapers, die we regelmatig zullen delen op deze website en op Linkedin.

Performance Tuning

Probleem

De nieuwe servers, cloudstorage, glasverbinding, firewall, database cluster of wat niet al is eindelijk opgeleverd. Na lange voorbereiding en hoge kosten is de tijd gekomen om tevreden gebruikers en management bonus te cashen. Helaas blijkt er vaak een kink in de kabel: op onverklaarbare wijze wordt de beloofde performancewinst in de praktijk bij lange na niet gehaald.

Analyse

Een IT-omgeving is een lange keten van mensen, apparatuur en infrastructuur. Als alles optimaal samenwerkt, loopt het als een zonnetje. Dit is vaak het geval met uw oude omgeving, waar jaren aan geschaafd is om alles goed te krijgen. Wanneer enkele onderdelen of desnoods alles vervangen wordt, heeft dat vaak teleurstellende resultaten omdat de rest van de keten door de onbalans juist slechter presteert. Tot overmaat van ramp zullen uw leveranciers op hoge toon elkaar aanwijzen als schuldige en meerkosten declareren voor elke aanvullende actie van henzelf.

Oplossing

De standaard diagnose en simpele tweaks op de individuele componenten van de keten zijn uiteraard als eerste uitgevoerd. Hopelijk helpt het. Mocht dat niet zo zijn, dan zit er niets anders op dan een integrale ketenbenadering. Daar heeft u niet alleen de product-specialisten van uw IT-afdeling of leveranciers voor nodig, maar ook experts die boven de materie staan en het geheel kunnen overzien en finetunen.

Contracteren

In de IT-branche is specialistische kennis de norm geworden. Volop verdieping, weinig verbreding.  Generalisten, met overzicht en holistisch analytische capaciteiten, zijn niet te vinden en nog minder te binden. Gelukkig vindt u deze generalisten wel bij InterXept en kunt u hen contracteren op realiseren van de benodigde performance-winst. Dat wil niet zeggen dat elk performance probleem oplosbaar is binnen de bestaande resources, maar wel dat u er alles aan gedaan heeft om dat te bereiken. En omdat de InterXept professional een 100% klanttevredenheid garandeert, zal hij in dat geval alternatieve oplossingen aandragen om uiteindelijk uw doelen te bereiken en alsnog die tevreden gebruikers te cashen.